Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Nove uspešne transplantacije bubrega i jetre u KCV

  Transplantacioni tim Urgetnog centra Kliničkog centra Vojvodine je tokom jučerašnjeg i današnjeg dana uradio dve transplantacije bubrega i jednu transplantaciju jetre, čime su spašena tri života, poručuju iz ove ustanove.

Protest zdravstvenih radnika danas u centru Novog Sada

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine organizovaće danas ulični protest u Novom Sadu, s kojeg će ponoviti zahteve Vladi Srbije da ublaži ekonomske mere i nove odredbe Zakona o radu, jer dovode do ruba egzistencije zaposlene u toj oblasti.

"Zelenilo": Vozač svratio u Odžake da jede

"Gradsko zelenilo" saopštilo je da nije tačna tvrdnja GO DS-a da je vozilo ovog preduzeća korišćeno u stranačkoj kampanji Srpske napredne stranke uoči lokalnih izbora u Odžacima, a demokrate im na to odgovaraju da očigledno ne znaju geografiju..

Predstavljena "Normativna gramatika srpskog jezika"

Knjiga dvojice akademika Predraga Pipera i Ivana Klajna "Normativna gramatika srpskog jezika", u izdanju Matice srpske (MS), kapitalno je delo od izuzetne važnosti, ne samo za negovanje jezičke kulture, nego i za utemeljenje i sprovođenje jezičke politike, rečeno je danas na promociji u Novom Sadu.